Radiátor iszap eltávolítása

A radiátor iszap eltávolítása a központi fűtési rendszer tisztításának egyik fontos lépése. A radiátorban lerakódott iszapot vegyszeres tisztítása lehet hatékonyan eltávolítani. A radiátor átmosása nemcsak azért fontos hogy működőképes állapotban tartsuk a fűtési rendszerünket, hanem az egész rendszer élettartamát meg tudjuk vele hosszabbítani.

Fűtési rendszer karbantartása

Ezért kell a radiátorokat és vele együtt ideális esetben a teljes fűtési rendszerünket rendszeresen, időszakosan kitisztítani. A tisztítási időközök nagymértékben függnek a kiépített fűtési rendszertől és annak használatától. Ha néhány évente karban tartjuk a fűtési rendszerünket, és nem hanyagoljuk el 10-15 évig, akkor rendszerünk meghálálja a törődést.

Sokat tudnánk mesélni arról, hogy a fűtési szezon elején mennyire leterheltek vagyunk, és hogy nem tudunk minden címre eljutni. Ennek oka, hogy a tulajdonosok nem gondolkodnak előre a fűtési rendszer rendszeres karbantartásával és a hibák megelőzésével kapcsolatban.

A radiátorban felhalmozódó iszap egyik előjele lehet, ha a fűtési rendszerünk hatékonysága csökken. Ez abban nyilvánul meg, hogy nem forrók, hanem csak melegek, rosszabb esetben csupán langyosak a radiátorok. Előfordul az is, hogy az utolsó radiátor hideg a lakásban, mert áramlási problémák merülnek fel, és már nem megfelelő a nyomás a fűtési kör végén.

Radiátor iszaposodás

Sentinel X400 iszapeltávolító

A lerakódások és az iszap eltávolítása vegyszeres úton történhet Sentinel X400 szerrel. A szer szétbomlasztja a korróziós törmelékeket a radiátorban, adagolása 1:100 arányban történik.

A Sentinel X400 szert heteken keresztül szoktuk keringtetni a rendszerben, hogy ki tudja fejteni a hatását. Átmosató berendezéssel növelhetjük a munka hatékonyságát.

Radiátor iszap eltávolítása iszapleválasztó beépítésével

Cirkók cseréjekor vagy kondenzációs kazánok beüzemelésekor ajánlott mágneses iszapleválasztó beépítése, ezzel jelentős mértékben lehet csökkenteni a rendszerben keringő és a fűtőtestekben lerakódó iszap mennyiségét.

A csövekben keringő rozsda okozhatna iszapot a fűtúőtestekben, padlófűtésben, hőcserélőkben, ami dugulást okozhat bizonyos idő elteltével. Ezt meg lehet akadályozni a leválasztóval és célzott tisztítással.

A folyamatos működés biztosítása érdekében kérje a fűtési rendszer ütemezett, rendszeres karbantartását, ellenőrzését, amelyet egyeztetést követően szívesen elvégzünk otthonában.