Radiátorcsere Budapest

Radiátorcsere Budapest

Radiátorcsere Budapest területén és környékén kedvező áron. Radiátor áthelyezése, radiátor beszerelése és üzembe helyezése. Radiátorok légtelenítése, elavult fűtési rendszerek felújítása, korszerűsítése.
Ne halogassa gazdaságtalan fűtési rendszerének kazánjának cseréjét, ne várja meg, hogy meghibásodjon a fűtési szezon közepén, cseréltesse időben modern és gazdaságos készülékre a mostanit, hívjon bizalommal Budapest vonzáskörzetében:
Hajósi Gábor víz gáz fűtésszerelő +36 30 571-2337.
E-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/vizgazfutesszerelo/
Cserélje le régi öntöttvas, rossz hatásfokú radiátorát, korszerű radiátorra. Fűtse be lakását modern, vékony anyagvastagságú, magas hatásfokú radiátorral.
radiátorcsere budapest
Megkülönböztetünk öntöttvas, alumínium és acéllemez radiátorokat. Fűtési rendszer felújításnál vagy tervezésnél, egyszerűnek tűnő radiátorcserénél is sok tényezővel kell számolni. Az esztétikai szempontokon túl meg kell találni a legjobb hatás- és hőfok egyensúlyát az adott lakás tulajdonságaihoz mérten. Itt jön szóba a tapasztalt szakember, aki ebben hosszú évek tanácsát tudja adni, és akiben megbízhat. Ha saját ösztöneire hallgat, előfordulhat, hogy nem az ideális berendezést vásárolja meg.

 • Gyakori kérdések radiátorral kapcsolatban:
  öntöttvas radiátorok bekötése
 • kilyukadt radiátor pótlása
 • lapradiátorok bekötése, szerelése Budapesten
 • öntöttvas radiátorcsere Budapest
 • acéllemez radiátorok bekötése, áthelyezése, cseréje, csöpögésmentesítése
 • nem fűt a radiátor
 • a radiátor alsó része hideg

Radiátor áthelyezés ára

A radiátor áthelyezés ára általában 20-35 ezer Ft között van a helyi adottságok függvényében.
Ha a radiátort cserélni lehet átszerelés nélkül, annak ára 8-15 ezer Ft között szokott lenni.
Ha a kötéstávolságot kell alakítani, akkor annak munkadíja 15-20 ezer Ft között mozog.
A fenti árak a szerelvények árát nem tartalmazzák.
A munka műszaki tartalma: alumíniumradiátor, acéllemez lapradiátor rögzítése tartókonzolra, radiátorszelep, torló- és légtelenítő szelep beszerelése. Alumínium radiátorok, acéllemez lapradiátorok tartókonzollal történő felszerelése, rögzítése.
Szükségünk lesz a szereléshez szükségeltetett anyagokra, amit előre megveszünk és magunkkal hozunk. A radiátorcsere munkadíját meghatározó tényezők:

 • A radiátorcsere díja
 • Az átkötés költsége
 • A csövek fektetésének és kötésének ára
 • A meglévő vezetékek elhelyezkedéséből származó bilincs felerősítése
 • A régi csövek kicserélése, amennyiben indokolt
 • A csövek fagyasztása

Milyen radiátor kell a panelba

Panel radiátor szerelés esetében minden évben van olyan lehetőség amikor a fűtőművek leengedi a vizet a fűtési rendszerből. Ilyenkor egyeztetve a közös képviselővel a karbantartási időszak alatt lehet elvégezni a panel lakások radiátor szerelését. Ha valaki a karbantartási időszakon kívül szeretné elvégezni a fűtési rendszer ürítését és feltöltését, a távfűtő művek ezt külön ki fogja számlázni.
Ha a panelban egycsöves fűtést alkalmaznak – ami az egyik legrosszabb megoldás – akkor el lehet mondani, hogy a földszinti lakásokban sokkal hidegebb van, mint az emeleti lakások többségében. Gyakran tapasztaljuk, hogy a 20 évesnél régebbi radiátorszelepek nem nagyon szabályoznak, szorulnak, sok helyen csöpögnek, és ilyenkor a lakók teljesen kinyitják a radiátort szelepeket, hogy elég meleg legyen a lakásban. Ekkor viszont tódul a meleg, le fog hűlni a fűtési meleg víz, és a következő lakásban már jóval hűvösebb vizet fog kapni az ottani radiátor.
Sokkal hatékonyabb fűtési megoldás a kétcsöves fűtés a panel lakásokban, amely tartalmaz egy előremenő és egy visszatérő ágat is. A kétcsöves fűtésnél vastagabbak a gerincvezetékek, nagyobb a vízhozam, és nincs szükség átkötő szakaszra. Ennél a fűtési megoldásnál a vízhőmérsékletben nem történik olyan jelentős csökkenés, mint az egycsöves változatnál. Minden lakás radiátora nagyjából hasonló hőmérsékletű vízzel tud fűteni.
aluminium radiátor panelba
Ha szeretné, hogy Önnél is elvégezzük a radiátor szerelését, hívjon minket bizalommal, anyagbeszerzéssel együtt vállaljuk a radiátor cseréjét, korszerűsítését.

Hajósi Gábor víz gáz fűtésszerelő +36 30 571-2337.
E-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/vizgazfutesszerelo/

Meddig tart a radiátorcsere?
A radiátorcsere a helyi adottságoktól függően egy-két órán belül elvégezhető, ha a munka megfelelően elő van készítve.

Radiátor típusok

 • Anyagukra nézve:
 • Acélradiátor
 • Alumínium radiátor
 • Öntöttvas radiátor
 • Réz radiátor
 • Rozsdamentes acélradiátor
 • ÜvegradiátorÜzemmód szerint:
 • Meleg vizes rendszerrel használható radiátor
 • Elektromos radiátor
 • Vegyes üzemű radiátor (azaz mindkét rendszerrel használható)Kialakításuk szerint:
 • Lapradiátor
 • Csőradiátor
 • Tagos radiátor
 • Egyedi alakú radiátorSzelepek szerint:
 • Manuális
 • Termofejes

Milyen radiátort vegyek panelba?
Panel radiátor cseréjekor érdemes szakemberrel konzultálni. Egy átlagos panellakás hőigénye 30-50 W/m3, a radiátorcserénél ezt az értéket figyelembe kell venni. Egy épületgépész tervező pontos számításokat végez a hőigény becslésére, de mi is tudunk segíteni ebben.

Tagos radiátor cseréje lapradiátorra
Régi típusú tagos radiátor cseréje is kivitelezhető: helyettesítése lehetséges acéllemez tagos radiátorokkal, amelyek kötés átalakítás nélkül felszerelhetők. Ha alumínium radiátorokat választunk, a bekötés mérete megegyezhet a régi tagos radiátorokéval. Az alumínium radiátorok előnye továbbá, hogy jobban ellenállnak a rozsdásodásnak, élettartamuk nagyobb, és többféle színben lehet őket választani.
tagos radiátor csere
Az öntöttvas radiátorok hőtároló képessége a nagy tömeg miatt magasabb, ezáltal egyenletes hőmérsékletet biztosítanak. Ilyen típusú radiátorokkal régi iskolákban állami intézményekben lehet találkozni.

Mikor érdemes radiátort cserélni?


öbbször felmerül a kérdés, hogy érdemes-e lapra radiátorra cserélni a régi lemezradiátort panelban? A tapasztalatunk az ügyfelekkel beszélve vegyes. Van, aki jelentős megtakarítást nem tapasztalt, pusztán esztétikai megjelenésben volt különbség. A másik ügyfelünk arról számolt be, hogy a lapradiátor gyorsabban átmelegedett, gyorsabban is adott le hőt, viszont mivel nem sok víz van benne, hamar lehűl. Érdemes ilyenkor figyelembe venni az előnyöket és a hátrányokat is.
Volt, aki tagos lemezradiátort cserélt le lapradiátorra, és nem bánta meg.

Régi vagy új radiátort vegyek?


A központi fűtés tervezésekor fontos a megfelelő hőleadó szerkezetek kiválasztása. Ezek a kialakítástól függően eltérő hőérzetet adnak. Aki ma modern radiátoros fűtést szeretne magának, azt javasoljuk, hogy alacsonyabb hőmérsékletre méreteztesse a fűtési rendszert, és időjárásfüggő kazánnal szerelje fel.
Gyakran javasoljuk termosztatikus radiátorszelepek felszerelését annak a helyiségnek a kivételével, ahová a szobatermosztát kerül. Így minden helyiség hőmérséklete külön szabályozható, nem lesz túl meleg vagy túl hideg helyiség.
Radiátorok kiválasztásánál figyelembe kell venni a teljesítményt, a méretet, a korrózióállóságot, az élettartamot, az esztétikai szempontokat, illetve a tisztíthatósági és karbantartási szempontokat. A szerkezet szempontjából a bordázott kivitel előnyt jelenthet a nagyobb hőleadás miatt, bár van, akinek nem tetszenek a látható bordák.
Hőérzetünket befolyásolja a sugárzással leadott hő, amely arányos a hőmérséklettel és a sugárzó felület nagyságával. Bordás hőleadóknál alacsonyabb a sugárzó felület, míg a tagos radiátorok sugárzásos hőleadása mintegy tíz tizenöt százalékkal alacsonyabb. A hősugárzást nem szabad leárnyékolni semmilyen burkolattal vagy bútorral. A fűtőtestek felszerelésének figyelembe kell venni a falak teherbíró képességét is.

Radiátor karbantartása

Ha kazánunk, rendben van akkor a fűtési rendszer másik fontos eleme a radiátor, amelynek nem megfelelő állapota vagy hiányos karbantartása gondot okozhat a fűtésben. Gyakori probléma a légzsák, ami beszorult levegőt jelent a fűtőtesten belül, így a víz nem tud szabadon áramlani, ez pedig korlátozott hőérzetet eredményez. A problémát légtelenítéssel tudjuk megszüntetni, amelyhez mindössze egy légtelenítő kulcsra vagy csavarhúzóra van szükségünk. A légtelenítő szelep elforgatása után előfordul, hogy nem hallunk már távozó levegő hangot, ennek ellenére nem melegszik át a radiátor teljes felülete. Ekkor előfordulhat az, hogy olyan lerakódások alakultak ki a radiátorban, vagy radiátor dugulás történt, ami gátolja a fűtőtest teljes átmelegedését. Ilyen esetben gyakran végezzük a radiátor átmosását, amelyet követően ismét teljes területén forró lesz a radiátor, ezáltal növeljük a fűtés hatásfokát is.

Csöpög a radiátor

Az egyik leggyakoribb probléma a csöpögő radiátor. Ilyenkor mindig meg kell nézni, hogy pontosan hol és mi is csöpög. Ha maga a radiátor csöpög, akkor nagy valószínűséggel kilyukadt, de ha a radiátorszelepnél tapasztalható csöpögés, akkor a gond olcsóbban orvosolható.
csöpög a radiátor

Egyik radiátor nem melegszik

Több probléma is lehet. Előfordulhat, hogy nem megfelelő a nyomás a csőben, ezért nem tud megfelelően felmelegedni a radiátor. Ugyancsak gyakori probléma, hogy eldugul az osztó-gyűjtő, amely a kazán felől érkező strang vezeték meleg vizét osztja szét például egy-egy színt fogyasztói között. Ha megfelelő a nyomás a csőben, akkor jó módszer lehet még az, hogy a többi fűtőtesten egy kicsit zárunk, így ahhoz a radiátorhoz irányítjuk a vizet, amelyik kevésbé melegszik, és a víz abba az irányba fog elindulni, ahol kisebb az ellenállás.
Ha nem boldogul, segítünk:
Hajósi Gábor víz gáz fűtésszerelő +36 30 571-2337.
E-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/vizgazfutesszerelo/
Radiátorcsere Budapest területén és környékén, korrekt áron. Panellakás radiátor áthelyezése, radiátor beszerelése és üzembe helyezése. Radiátorok légtelenítése, elavult fűtési rendszerek felújítása, korszerűsítése.

error: Content is protected !!