Ariston kazán beüzemelés

Ariston gázkazán beüzemelés

Hirtelen meghibásodott az Ariston típusú kazánja? Szerelőt hívna kazán javításhoz Budapest területén? Hajósi Gábor +36 30 571 2337 vagyok: gyors kiszállással, kedvező árakkal és garanciával vállalom Ariston típusú kazánjának cseréjét, javítását, beüzemelését.
Ariston kazán beüzemelés

  • Ariston kazán szervíz, beüzemelés, készülékek karbantartása, javítása, cseréje: minőségi javítási karbantartási szolgáltatások, cseregarancia, gyártói garancia érvényesítése.
  • Ariston kazánok szivárgásának ellenőrzése, biztonságtechnikai felülvizsgálata, kazánok előírás szerinti bekötése, garanciális szerviz, felülvizsgálat tüzeléstechnikai mérésekkel, vegyszeres átmosás, hibamegállapítás, fűtési rendszer hibák felderítése.
  • Ariston GENUS ONE és ClAS ONE kondenzációs gázkazánok szervizelése, beüzemelése, javítása vízkőmentesítése, átvizsgálás, karbantartás hibakódok értelmezése.

A kondenzációs kazán beüzemelése előtt feltétlenül ellenőrizzünk szoktuk, hogy át kell-e alakítani a kéményt. Ha rendelkezésre álló kémény teljesíti az előírásokat, akkor kezdjük el a beszerelést. A beszerelés időigénye sokszor kiszámíthatatlan, mert előfordul, hogy olyan problémákba ütközünk, amit előre nem lehetett látni. Az üzembe helyezés során is az a célunk, hogy minőségi munkát adjunk ki a kezünkből, nem célunk az, hogy gyorsan befejezzük a kazán beüzemelését.
A kondenzációs kazánok több szempontból is előnyösebbnek bizonyultak a hagyományos kazánoknál. Éppen ezért foglalták törvénybe ezeknek a telepítését; sok európai uniós előírást ezek teljesítenek, környezetvédelmi és biztonsági szempontból mindenképpen előnyösebbek.
A beüzemelés magában foglalja az új készülék tökéletes működéséhez szükséges műszaki paraméterek beállítását is.  Kondenzációs kazán beüzemelését csak illetékes, arra felhatalmazott személy végezheti el. A szakszerviz által történő üzembe helyezés során megmarad a gyártói garancia. A kazán üzembe helyezése előtt ellenőrizni kell a gáz- és vízrendszer szivárgásmentességét, és ezt nyilatkozatban kell dokumentálni.
A kazán beüzemelés során több lépést is el kell végezni ahhoz hogy a kazán biztonságosan üzemelhessen:

  • a kondenzációs kazán kilevegőztetése és beindítása előtt ellenőrizni kell, hogy a kazánnak nincs-e szemmel látható hibája
  • a kondenzációs kazán üzembe helyezését a gyártói leírás alapján hajtjuk végre, amely tartalmazza: főégő beállítását fűtés, illetve használati melegvíz tároló ellenőrzését, a huzat megszakító működőképességének vizsgálatát.
  • A gáz és vízhiány védelem előírás szerinti működésének ellenőrzése, termosztát reteszelési feltételeinek ellenőrzése
  • Biztonsági szempontból ellenőrizni kell a kémény megfelelő működését. A készülék elindítását követően néhány perc elteltével az áramlásnak nyáron is el kell kezdődnie, ellenkező esetben a beüzemelést le kell állítani.
  • A kazán beüzemelés itt végző személy köteles az ügyfelet tájékoztatni arról, hogy hogyan kell kezelni a kondenzációs kazánt. Az alapvető ismeretek hiánya komoly biztonságtechnikai problémákat jelenthet.

Kérje árajánlatunkat Ariston kazán beüzemelésére!

ajánlatkérés

Ariston kazán karbantartása, tisztítása

Kazánok tisztításának karbantartásának egyik első lépése, hogy ellenőrzöm a huzatot. Ha nincs megfelelő huzat, meg kell nézni a kéményt, illetve a füstcső átjárhatóságát. Különösen a könyökben, kanyarokban hajlamos a korom és a hamu lerakódni, ezáltal megakadályozza az eltávozott gázok akadálytalan haladását.

Kazán tisztítási módszerek

A kondenzációs kazán karbantartás nagyon fontos. Át kell nézni a tüzeléstechnikai rendszer egyes elemeit, csöveket, égőket az átjárhatóság szempontjából. Az elöregedett alkatrészeket jelezzük a tulajdonosnak, aki dönt annak cseréjéről: mi csak javaslatot teszünk, nem akarunk senkinek a pénztárcájában nyúlkálni.
A gázkészülék karbantartását a legjobb a fűtési időszak utánra időzíteni, mivel akkor a legkisebb a szerelők leterheltsége.

Mennyi ideig tart a kondenzációs kazán karbantartása?

A kazán karbantartása jellemzően egy-két óra alatt megvan, a nehezebb esetek eltartanak 3 óráig is. Sokan meglepődnek azon, hogy karban kell tartani a kazánokat, mert sokan azt hiszik, hogy a mai, modern berendezésekkel már nem kell foglalkozni. A probléma az, hogy nem azért kell karbantartani amikor a fűtési időszakban működnek a kazánok, hanem azért, mert tavasztól őszig csak porosodnak, használaton kívül vannak.

error: Content is protected !!