Baxi kazán újraindítása

A népszerű Baxi kazán újraindításával kapcsolatban szoktunk kapni hívásokat, ezért célszerűnek láttuk röviden ismertetni a lehetőségeket.

Ez a módszer az esetek többségében célravezető: Baxi kazán újraindításához nyomja be legalább 3 másodpercre az alábbi gombot:

baxi kazán újraindító gomb

A Baxi kazán meghibásodása esetén a kijelző háttérvilágítása kigyullad, és megjeleníti a hibakódot. Vannak olyan típusok, amelyeknél egymás után legfeljebb 5-ször lehet megpróbálni a kazán újraindítást, ezután a kazán kikapcsol. Legalább 15 percet kell várnia, mielőtt ezt követően újra megkísérelheti az újraindítást.

Baxi kazán újraindítása

Ha kazánját újra kell indítani, akkor az újraindítás módja attól függ, hogy kazánjának van-e nullázó gombja, BE / KI / KIVÁLASZTÓ kapcsolója vagy termosztátvezérlő gombja.

Kazánja újraindítás reset gombbal

 1. Bizonyos körülmények között előfordul, hogy a kazán hibára áll. Ezt a folyamatosan világító vagy villogó piros lámpa jelzi.
 2. A kazán újraindításához nyomja meg a reset (alaphelyzetbe állító) gombot, amelynek hatására a piros lámpa elalszik a kazánon.
 3. Ha időzítője hőre kapcsol, akkor a jelzőfény kigyullad, jelezve, hogy a kazán begyújtott és felfűtötte a rendszert.
 4. Ha a hibára állás gyakran (rendszeres időközönként, akár naponta többször) megtörténik, akkor valahol olyan jellegű hiba van a rendszerben vagy a kazánban, ami miatt fel kell vennie a kapcsolatot egy tapasztalt szerelővel.

Baxi kazán újraindítás a termosztátvezérlő gombjával

Baxi kazán termosztát
 1. Bizonyos körülmények között a kazán hibalámpája kigyulladhat. Ezt egy piros hibalámpa mutatja, amely folyamatosan világít vagy villog a hibától függően.
 2. A kazán újraindításához forgassa a hőmérséklet-szabályozó gombot teljesen az óramutató járásával ellentétes irányba.
 3. Tartsa addig ott a gombot, amíg a piros lámpa kialszik, majd fordítsa vissza a vezérlőgombot a kívánt beállításra.
 4. Ha az időzítő hőmérsékletre kapcsol, akkor egy jelzőlámpa kigyullad a kazán begyújtott és felfűtött állapotát jelezve.
 5. Ha a hibára állás ismételten előfordul, akkor valahol tartós hiba van, és vegye fel a kapcsolatot szerelőjével vagy szervizmérnökével.

Kazán újraindítás BE / KI / KIVÁLASZTÓ kapcsolóval

 1. Nyissa ki a lehúzható panelt, hogy hozzáférjen a vezérlőhöz.
 2. Ha hiba történt a kazánban, hibaüzenet vagy jelzőfény (a kazán típusától függően) jelenhet meg a kijelzőn. A bemutatott példában az E133 a gázellátás, a gyújtás / őrláng vagy az elzáródott kondenzátum problémáját jelzi.
 3. Ha kazánja neonjelző lámpák sorozatát használja (LED kijelző helyett), a lánghiba jelzőfényen keresztül zárolás látható. A 10-neon kijelzőn a lánghiba a bal felső lámpa.
 4. A kazán alaphelyzetbe állításának folyamata ugyanaz, függetlenül a kijelzőtől.
 5. A kazán alaphelyzetbe állításához fordítsa a választókapcsolót R (reset) állásba. Tartsa ebben a helyzetben legalább 5 másodpercig, majd engedje el.
 6. A hibakódot a kazán aktuális hőmérséklete váltja fel.
 7. A neon indikátoros kazán ezen a pontján a lánghibát jelző lámpa abbahagyja a villogást, és folyamatosan világítani kezd.
 8. Néhány másodperc múlva az égő (narancssárga) fény kigyullad, ami azt mutatja, hogy az égő bekapcsolt. A hőmérsékletnek ekkor emelkednie kell.
 9. Ha a hibára állás jelensége visszatér több alkalommal, akkor olyan jellegű hiba van a rendszerben vagy a Baxi kazánban, ami miatt azt javasoljuk, hívjon minket bizalommal!

Baxi hibakódok – kazán újraindítása szükséges

 • E110, E130: akkor jelennek meg, amikor a primer vízkör vagy az égéstermék elvezető rendszer túlmelegedett.
 • E119: akkor látható, ha az elsődleges víznyomás kisebb, mint 0,5 bar.
 • Ha a kazán ettől eltérő hibakódot mutat, vagy ha a Baxi kazán újraindítása sikertelen, írja fel a hibakódot, és segítségért forduljon a telepítő szerelőhöz vagy hozzánk.
baxi duo tec kazán hibakód villog

A Baxi gázkazán nem gyújt be. Miért?

A Baxi kazánok begyújtási hibájának gyakori oka a nyomáshiány. Ha a rendszer értéke 1,5 bar alatt van, akkor nem fog megfelelően működni. A gyors megoldás a rendszer nyomás feltöltése a töltőkör segítségével. A legtöbb Baxi kazánhiba, ahol a rendszer elveszíti a nyomását, a rendszer szivárgása miatt következik be.

Hol van a Baxi kazán reset gombja?

A legtöbb Baxi kazánnak van egy egyszerű reset gombja az előlapon – keresse meg ezt, és nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot 3 másodpercig, vagy amíg egyértelművé nem válik, hogy a kazán újraindította magát.

Miért villog a Baxi kazán lámpája?

1 piros villanás azt jelenti, hogy lehetnek hőmérséklet-, érzékelő- vagy áramlási hiba. Szerelőre lesz szükség a probléma megtalálásához. 2 piros villanás a kazán túlmelegedésének jele. Próbálja meg légteleníteni a radiátorokat, mielőtt szerelőt hívna.

Miért kell folyamatosan resetelni a Baxi kazánt?

A gyakori okok a következők: szivárgás a fűtési rendszerben. Szivattyúhiba. Hibás elektromos alkatrész. Blokkolt lemezes hőcserélő.

Milyen hőmérsékletre kell beállítani a Baxi kazánomat?

A hatékonyság maximalizálása érdekében javasoljuk, hogy a fűtést állítsa 75 fokra, a használati melegvizet pedig 60 fokra. Ha a kazán az optimális hőmérsékleten üzemel, akkor be kell állítania az időzítőt arra az esetre, amikor leginkább fűtésre van szüksége. Kombinált kazánnal meleg vízre van szükség.

Kapcsolódó cikkek